• Sapanca

Sapanca Zabıtası ‘Fiyat Etiketi’ Yönetmeliği Denetiminde


 

Sapanca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 1 Ocak itibariyle yürürlüğe giren Fiyat Etiketi Yönetmenliği denetimlerine başladı.

 

Zabıta ekipleri yönetmelik değişikliği nedeniyle lokanta, restoran, kafe, pastane gibi iş yerlerinde yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işletmeleri ziyaret ediyor. Ziyaretlerinde esnafa yönetmelik bilgilerde de bulunuyorlar. Ekipler vatandaşların etiket ve tarifeleri görerek, bilerek, karşılaştırarak, bilinçli alışveriş yapmalarını sağlamak, haksız rekabeti önlemek amacıyla hayata geçen yönetmeliğin sorunsuz uygulanması adına titiz bir çalışma yürütüyorlar.

 

Hassasiyet gösteren tüm işyerlerimize teşekkür ediyoruz

Zabıta Müdürü Hüseyin Güreci: “Yaptığımız denetimlerde bakanlığın çıkarmış olduğu tüketicinin korunmasına yönelik yeni bir uygulamadan bahsettik. Ticaret Bakanlığı'nın Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde yaptığı değişikliğin yürürlüğe girme tarihi olan 1 Ocak 2024 günü itibariyle bu yöndeki denetimlerimizi de sıkı bir şekilde yürütmeye başladık. Ekiplerimiz, düzenlemeye konu olan lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek, içecek hizmeti sunan işyerlerinde fiyat listelerinin giriş kapısı ve masalara konulması zorunluluğuna uyulup uyulmadığını denetleyerek, uygulamanın ayrıntıları noktasında işyerlerine gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Yürürlüğe giren yönetmeliğe pek çok işyerinin hassasiyetle yaklaştığı gördük. Bu noktada hassasiyet gösteren tüm işyerlerimize teşekkür ediyor, denetimlerimizin aynı yoğunlukta devam edeceğini tüm kamuoyuyla paylaşıyoruz” dedi.

 

 

 


Bu haber 617 kez görüntülendi