• Sapanca

Arifiye-Sapanca Bağlantı Yolunda Sona Gelindi


Karayolları Genel Müdürlüğü’nün projesi olan Sapanca Belediyesi ve Arifiye Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü Sapanca Arifiye yol güzergâhı üstünde bulunan bağlantı ve yürüyüş yolunda sona gelindi.

Karayollarının hazırladığı proje

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (SASKİ) onayladığı projede 900 metre uzunluğundaki bağlantı ve yürüyüş yolunda mevcut alt yapı çalışmaları tamamlandı. Bordur boyama, yürüyüş yolu, çim kaplama, göl kıyısına korkuluk, dinlenebilmek için banklar ve elektrik gibi üst yapı çalışmalarına da pazartesiden itibaren başlanacağı bilgisi verildi. Karayollarının hazırladığı projede 1 buçuk metrelik alan güvenli bölge, 2 metrelik alanın bisiklet yolu ve diğer 1 buçuk metrelik kısım ise yürüyüş yolu olacak.

Sporseverler bisikletleriyle şimdiden kullanmaya başladılar

Projeyle ilgili bilgi veren Sapanca Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer; “Karayolları Genel Müdürlüğüne ait olan bu projeyi Arifiye Belediyesi ile birlikte ortaklaşa yürütüyoruz. Yaklaşık 900 metre uzunluğundaki yürüyüş yolunun mevcut alt yapısını çok şükür bitirdik. Pazartesiden itibaren üst yapı çalışmalarımıza inşallah başlıyoruz Projede; bisiklet yolu, yürüyüş yolu ve güvenli bölge olmak üzere 3 bölümde tamamlanmak üzere. Daha önce yayalarımızın kullanamadığı bağlantı yolunu halkımızın kullanabilmesi için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Vatandaşlarımız bağlantı ve yürüyüş yolunu hem yaya hem de bisikletleriyle şimdiden kullanmaya başladılar. Sapanca- Arifiye arasında gerçekleştirilen bağlantı yolundaki üst yapı çalışmalarının da tamamlanmasının ardından yolu daha güvenli bir şekilde vatandaşlarımız kullanabilecekler” dedi.


Bu haber 2190 kez görüntülendi