• Sapanca

Başkan Özen, Belediyeler Birliği Toplantısında


Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Marmara Belediyeler Birliği Meclisi 2019 yılı Olağan 1. Toplantısı’na katıldı.

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen ve Belediye Meclis Üyesi Ömer Susran Hunca Marmara Belediyeler Birliğinin Birlik Meclisi 2019 yılı Olağan 1. Toplantısına katıldılar. Meclis Başkanı ve encümen üyelerinin belirleneceği toplantıya Marmara Bölgesinden belediye başkanları ve meclis üyeleri büyük katılım sağladığı görüldü.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan Meclis Toplantısı’na, meclis üyeleri arasından yaşça en büyük olan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner başkanlık etti. Toplantıda, Birlik Başkanı, 1'inci ve 2'nci başkan vekilleri ile Birlik Encümen Üyeleri, Divan Katip Üyeleri, Denetim Komisyonu ve İhtisas Komisyonları seçimi yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan MBB Genel Sekreteri M. Cemil Arslan “Sakin ve saygılı bir dile, bilgiye dayalı bir içeriğe ve etkili kurallara uygun olduğu sürece bu ülkenin bütün renklerine bütün tercihlerine açığız. Çünkü bu güzel ülke için birlikte üretmek söylenebilecek en güzel şarkı, yazılabilecek en güzel hikâyedir” dedi.

 

İşbirliği içinde hareket edilip çözüm bulunacak

Toplantıya katılan Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Belediyeler Birliği’nin yerel yönetimler hareketlerinin gelişmesi, belediyelerin yetki ve kaynaklarının arttırılması, çevre bilincinin geliştirilmesi gibi konulara da öncelik ettiğini dile getirdi ve Başkan Özen “Belediyelerin birbirleri arasında koordinasyon ve ortak akıl işbirliği ile hareket edip çözüm bulmaları açısında birliğin önemini biliyoruz. Ortak sorunlara iş birliği içinde çözüm bulunması ve belediyelerin uluslararası arenada temsili konusunda fark yaratan çalışmalara imza atılması noktasında da yeri büyüktür. Bu gün Birlik Başkanı Seçilen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın’ı tebrik ediyor, hayırlı işlere imza atacağına canı gönülden inanıyoruz” şeklinde konuştu.


Bu haber 1486 kez görüntülendi