• Sapanca

Başkan Özen, Sergi Açılışına Katıldı


Sapanca Nazmiye Ömer Sözer İlk ve Ortaokulunda İklim Krizi Fotoğraf Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Sapanca İlçe Emniyet Müdürü Aslı Gül İlhan ve Sapanca Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, kurum amirleri, öğretmenler, veli ve öğrenciler katıldı.

Ulusal sanatçılardan fotoğraf sergisi

Açılış konuşmasını yapan okul öğretmeni Hafize Zorlu; “Küresel iklim krizi çağımızın en önemli sorunlarından biri. Bunun etkilerini her geçen gün daha çok yaşıyoruz. Seller, fırtınalar, eriyen buzullar, yangınlar, kuraklık, günden güne yok olan biyo çeşitlilik hayatımızın bir parçası haline geldi. Bu konuda Türkiye'nin duayen fotoğrafçılarından Faruk Akbaş’ın önderliğini yaptığı ulusal sanatçılardan oluşan benim de içinde bulunduğum “Dostlar Fotoğraf Grubu’nca” hazırlanan “Dünya Değişirken” isimli fotoğraf sergisi 6 şehirde açıldıktan sonra Haziran ayında Sakarya’da SAGÜSAD'da açılmıştı. Sonrasında Dostlar Fotoğraf Grubu Dünya Değişirken Fotoğraf Sergisi'nde yer alan fotoğraflarını öğrencilerimizin eğitimi için bağışladı” diye belirtti.

Açılış kurdelesini Başkan Özen, kesti

Açılışa katılan ve açılış kurdelesini kesen Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen; “Bugün Sapanca’mızda önemli bir fotoğraf sergisine ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Fotoğraf sanatçılarımıza bu kıymetli eserleri için teşekkür ediyoruz. Sapanca Belediyesi olarak, her alanda sanatın ve sanatçının yanındayız. Bu sergi için emek verenleri ayrıca tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

 


Bu haber 280 kez görüntülendi