• Sapanca

Başkan Özen’den 19 Mayıs Mesajı


 

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

 

Türkiye’nin önemi her geçen gün daha da artmaktadır

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, mesajında, “101 yıl önce 19 Mayıs 1919’da Türk istiklal mücadelesinin temellerinin atıldığı, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı gündür. 19 Mayıs, Türk milletinin kendisini yok etmek isteyen düşmanlarına karşı bir yumruk gibi birleşerek kurtuluş mücadelesinin başlatıldığı gündür. Milli Mücadele, şanlı tarihimizden aldığımız ilhamla her türlü işgale ve sömürü girişimine, eziyete ve esarete, zulme ve zalime karşı durabilmek için mukaddes Anadolu topraklarında filizlenmiş, kök salmış ve boy vermiş destansı bir ruhun adıdır. Yüce Allah’tan niyazımız; bu ruhla devletimizi, milletimizi, birlik ve beraberliğimizi daim, vatanımızı da ilelebet kaim kılmasıdır. Dünya çapında, Türkiye’nin önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Türk Milletini yarınlar da başarıyla söz ettirecek en büyük varlığımız olan gençlerimiz, aydınlık yarınlarımızın teminatıdır. Gençlerimize her zaman destek olmalı ve onları en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Türk ulusunun bağımsızlık ateşini yaktığı 19 Mayıs gününü Mustafa Kemal Atatürk, Türk gençlerine armağan etmiş ve birinci vazifelerinin Türk istiklalini Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek olduğunu Gençliğe Hitabesin de dile getirmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

 

Tarih bugünün gençlerini de her zaman gururla yazacak

Başkan Özen, “Gençlerin kendisine armağan edilen mirasa nasıl sahip çıktığını 15 Temmuz’da tankların önüne çıkıp vatanı için verdiği mücadele ile gördük. Tarih bugünün gençlerini de her zaman gururla yazacak” ifadelerini kullandı.


Bu haber 1046 kez görüntülendi