• Sapanca

Başkan Yılmazer'in 18 Mart Mesajı


Sapanca Belediye Başkanı Dr. Aydın Yılmazer, Çanakkale Zaferi’nin 100'üncü yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Sapanca Belediye Başkanı Dr. Aydın Yılmazer yayımladığı mesajda şunları kaydetti;
Çanakkale Zaferi, o güne kadar tarihin tanık olmadığı, zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, iman, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğumuz ve dünya tarihine adımızı altın harflerle yazdırdığımız onurlu bir kahramanlık mücadelesidir. Bu onur, düşmana sadece silahlı mücadelede değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren aziz Mehmetçiklerimize aittir. Çanakkale Zaferi'nin, özellikle genç nesillere iyi anlatılması gerekir. Çünkü Çanakkale nesilden nesillere aktarılacak bir umudun, inancın ve özgürlüğün mücadelesidir.

 

Çanakkale en büyük bağımsızlık mücadelesinin en şanlı, en şerefli zaferidir. ‘Vurulmuş tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor!’ dizelerine konu olan, yüz binlerce Mehmetçiğin, o yiğit insanların hayatlarının baharında vatanları için seve seve şehitlik mertebesine ulaşmak için cepheye koştukları bir destandır. Çünkü Çanakkale zaferi gelecek nesillere vatan savunmasının, birlikteliğin, kardeşliğin, kahramanlığın, inancın ve bağımsızlık için savaşmanın bir göstergesidir. Unutmayalım ki bu günleri onların sayesinde yaşıyoruz.

 

18 Mart’taki muhteşem Deniz Zaferi ve ardından kara savaşlarında da elde edilen inanılmaz başarı, tarihe sığmayacak kadar büyüktür. Milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla yazdığı bu destan, tarihe olduğu gibi, gönüllere de yazılmıştır. Anadolu’nun her bir yanından vatan müdafaası için koşarak hakka yürüyen 253 bin şehidimiz, bizlere 100 yıldan beri güç vermiştir ve vermeye de devam edecektir”


Bu haber 1117 kez görüntülendi