• Sapanca

Gençler Türkiye Kürek Şampiyonası, Sapanca’da


Türkiye Kürek Federasyonu tarafından Sapanca Gölü Kırkpınar parkurunda düzenlenen Gençler Türkiye Kürek Şampiyonası tamamlandı.

Sapanca Gölü’ndeki Kırkpınar parkurunda gerçekleştirilen şampiyonaya, aralarında Fenerbahçe ve Galatasaray’ın da bulunduğu kulüplerden 400’ü aşkın sporcu katıldı. Şampiyonada, 1000 ve 2000 metrelik parkurda finaller gerçekleştirildi. Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, yaptığı açıklamada, her yıl gençlerin yarışlarının iddialı ve çekişmeli geçtiğini söyledi.

Sporun alt yapısını oluşturan Gençlerde, eğitimin karakter olarak bu tür yarışlarda kendini ortaya koyduğunu çok daha net görmekte olduklarını ifade eden İşseven, “Belgrad’da yapıla Avrupa Gençler Şampiyonası’nda kızlarımız Avrupa üçüncüsü oldu. Diğer sporcu kardeşlerim de ilk üçe çok yakın bitirdi. Bunlar bizim sporumuz için çok güzel dereceler. Gelecek için gençlerimizin nerelerde olduğunu çok net görüyoruz ki sporun geleceği onlar, mutluyuz” dedi.

Final yarışlarında kategorilerinde dereceye giren takımlar şöyle: Küçük Kızlar: 1. Fenerbahçe, 2. Fethiye Belediyespor, 3. Sakarya Gençlik Merkezi Küçük Erkekler: 1. Hereke Nuh Çimento Kürek, 2. Fenerbahçe, 3. Van Edremit Gençlik Spor Yıldız Kızlar: 1. Fenerbahçe, 2. Galatasaray, 3. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yıldız Erkekler: 1. Galatasaray, 2. Fenerbahçe, 3. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Genç kızlar: 1. Galatasaray, 2. Fenerbahçe, 3. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Genç Erkekler: 1. Galatasaray, 2. Fenerbahçe  Dereceye giren sporculara madalyaları ve kulüplere de kupaları Federasyon Başkanı İlhami İşseven, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uçar ve Federasyon yetkilileri tarafından verildi.

Kupa törenine katılan Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Arkan, bütün sporculara başarılar diledi ve bunun gibi sporların Sapanca’da yapıldığı için mutlu ve gururlu olduklarını aktardı. Ödül töreninin ardından, sporcular ve organizasyon yetkilileri toplu fotoğraf çektirdiler.


Bu haber 921 kez görüntülendi