• Sapanca

İMAR BARIŞINDA SÜRE UZATILDI


31 Aralık 2018 Pazartesi günü sona eren “İmar Barışı” uygulaması alınan kararla 6 ay süreyle uzatıldı. Belge için müracaatların son başvuru tarihi ise 15 Haziran 2019 olarak belirlendi.
Vatandaşın imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılmasının hedeflendiği "İmar Barışı" müracaatları, başvuru süresinin son günlerinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıldı ve bu nedenle 15 Haziran 2019 tahinide kadar uzatıldı.

Düzenleme 31 Aralık 2017 tarihinden önceki ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsıyor. Bu kapsamda Yapı Kayıt Belgesi için başvurular, E-Devlet kapısı üzerinden yapılıyor.

Sapanca Belediyesi İmar Müdürü İbrahim Sucan, “Vatandaşlarımızın başvurularını bir önce yapıp yapı kayıt belgelerinin ücretlerini 2019 yılı Haziran ayının sonana kadar yatırabilecekler. Vatandaşlarımızın ileride mağdur olmamaları için yapı kayıt belgelerini muhakkak almalarını istiyoruz” dedi.
 


Bu haber 1676 kez görüntülendi