• Sapanca

Masal Yarışmasına Katılım Tarihi Uzatıldı


Sapanca Belediyesi, çocuklara yönelik etkinlik ve yarışmalarından biri olan “Sapanca” konulu masal yarışmasına gelen talepler doğrultusunda başvuru tarihi uzattı.

Çocukların hayallerinin satırlarla buluşması

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Sapanca konulu Masal Yarışmasına katılımın güzel olduğunu ve talepler doğrultusunda uzatıldığını bununla birlikte tüm Sapanca çocuklarından daha büyük bir katılım beklediklerini aktardı.

Başkan Özen, “Masallar; çocukların duygu dünyalarının, hayal güçlerinin, çeşitli becerilerinin geliştirilmesinde etkili olduğu düşüncesiyle masal yarışması düzenlemeye karar verdik. Tüm Dünya olduğu gibi ülkemizin de içinde bulunduğu bu Corona Virüsle mücadele döneminde çocuklarımızın evlerinde keyifli, kaliteli zaman geçirmeleri ve hayallerinin satırlarla buluşması amacıyla bu yarışmayı düzenleme karar aldık. Yavrularımız için hem etkinlik hem de içindeki cevherleri çıkarmalarına imkân sağlaya bilme düşüncesindeyiz. 8-12 yaş arası tüm çocuklarımızın bu yarışmaya katılımlarını bekliyoruz” dedi.

Ana konu “Sapanca”

Yazılacak masal da ana konu konunun “Sapanca” olduğuna vurgu yapan Başkan Özen, “Konu olarak Sapanca içeriğini tercih ettik. Çocuklarımızın hayal dünyalarında bakalım Sapanca’da ne güzellikler ne kahramanlıklar var. Belki bir çocuğumuzun masal kahramanı Sapanca’mızın maskotu olarak hayat bulur. Yavrularımızı şimdiden tebrik ediyor her birine başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Başvurular 4 Ocak Pazartesi Tarihine Kadar Uzatıldı

Sapanca Belediyesi yetkilileri yarışma ile ilgili bilgi verdi: “Yarışmaya Sapanca ilçesindeki 8-12 yaş arasındaki çocuklar katılabilir. Masalın içeriği “Sapanca” temalı olacaktır. Yazılar 2 adet A4 kâğıdını geçmeyecek. Kâğıdın bir arka yüzüne künye bilgileri (Adı-Soyadı, Okul, Sınıf ve Yaş ve İletişim Bilgileri) başvuru esnasındaki verilecek olan katılım formu eklenmelidir. Bilgileri eksik ya da hatalı olanlar değerlendirmeye alınmayacaktır. Her bir yarışmacı sadece bir masalla yarışmaya katılabilir. Masallar 04 Ocak 2021 Pazartesi tarihine kadar uzatılmış olup masallar Sapanca Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne teslim edilecektir.

Birinciye tablet

Dereceye girenler arasında birinciye tablet, ikinciye gram altın ve üçüncüye yarım gram, mansiyon ödülü olarak kitap seti takdim edilecek. Ödül töreni Sapanca Belediyesi tarafından duyurulacak tarihte, belediye binasında takdim edileceği açıklaması yapıldı.


Bu haber 1055 kez görüntülendi