• Sapanca

ONLAR İÇİNDE BİR KAP YEMEK BİR KAP SU VAR


“Sapanca’mızda Yaşayan Tüm Canlılar İçin Varız” sloganıyla yeni bir çalışma başlatan Sapanca Belediyesi İlçenin belirlenen noktalara mama ve su kapları yerleştirerek sıcak havalarda hayvanların daha rahat beslenmelerine olanak sağlıyor.

Sapanca Belediyesi tarafından toplumda hayvan sevgisi bilincini geliştirmeye yönelik, sokakta yaşayan hayvanların yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatılan bu çalışma ile kedi ve köpeklere yardım eli uzatılıyor. Sahipsiz hayvanlara yönelik oluşturulan ve rahatlıkla erişebilecekleri şekilde tasarlanan mama ve su kapları ilçede belirlenen noktalar ve parklara yerleştiriliyor.

Sokak hayvanlarına sahip çıkmanın önemine dikkat çekerek, onların yaşam hakkına saygı duyulması gerektiğinin altını çizen Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr Aydın Yılmazer; “Sapanca’mızda yeni başlattığımız proje ile sokak hayvanları için belirlenen bölgelere su ve mama kapları yerleştiriyoruz. Bu projemizde vatandaşlarımız da bizlere destek olarak, mama kaplarının bulunduğu alanlara hayvanlarımız için yiyecek bırakabilir. Vatandaşlarımızla birlikte hayvan haklarına sahip çıkarak, onların doğada rahatça yaşamalarına katkı sağlarsak, bu çalışmamız da amacına ulaşacaktır ” diye konuştu.

Su ve yem kaplarının takibini gerçekleştiren belediye zabıta ekipleri, yiyecek ve su takviyesi yapacak.

Belediyenin gerçekleştirdiği proje ile ilgili hayvan severler de projeden çok mutlu olduklarını dile getirerek Başkan Yılmazer’e teşekkür etti.


Bu haber 1332 kez görüntülendi