• Sapanca

Sapanca Belediye Müdahale Ekibi İş Başında


İlçemizi de etkisi altına alan Marmara da dün geceden itibaren etkisini sürdüren şiddetli rüzgâr ve fırtına ağaçların köklerinden devrilmesine, birçok noktada çatılarının uçmasına sebep oldu.

Sapanca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı müdahale ekipleri şiddetli rüzgârın başlamasıyla teyakkuza geçerek gerekli müdahalelerde bulundular. İlçenin birçok noktasında köklerinden devrilen ağaçların tehlike oluşturmaması için kaldırma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Aynı şekilde can ve mal kaybı yaşanmaması için rüzgârda uçan çatılara, tabelalara müdahale de bulunarak temizleme çalışmaları devam etmekte.

Sapanca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, “İlçemizi de etkisi altına alan şiddetli rüzgâr ve fırtına sonrası Belediyemize ait tüm ekiplerimiz hemen harekete geçti. İlçe genelinde çok sayıda ağaç devrildi, çatı hasarları oldu, tabelalar uçtu. Ekiplerimiz söz konusu durumlara müdahale etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmalarımız devam ediyor. Devrilen ağaçları kaldırma ve yolları temizleme çalışmalarımıza ağırlık vermekteyiz. Halkımızın bu durumdan ulaşım konusunda uzun süreli aksaklıklar yaşamamaları için özen gösterilmektedir” dedi.

Belediye yetkilileri, lodosun etkisiyle tehlike arz edecek, balkon ve teraslardaki uçması muhtemel her türlü tehlikeli eşyaların kontrol edilmesini, rüzgarın etkisiyle araç ya da yayalara verebilecek zararların bir nebzede önlenmesi açısından önemle rica etti.


Bu haber 1289 kez görüntülendi