• Sapanca

Sapanca Belediyesi’nin “Sokağa Çıkma Yasağı” Mesaisi


Sapanca Belediyesi, korona virüs salgını nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağının ilk saatlerinden, son saatlere kadar vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak için seferber oldu.


Vatandaşlara anında geri dönüş

İçişleri Bakanlığının genelgesiyle hayata geçen 48 saatlik sokağa çıkma yasağı süresince Sapanca Belediyesi Zabıta ekipleri, vatandaşlardan gelen her talebe hızlı bir şekilde karşılık verdi. Sapanca Belediyesi olarak vatandaşların her zaman yanında olduklarını ifade eden Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, vatandaşların mağdur olmaması için 48 saat boyunca takviye ekiplerle görev başında olduklarını belirterek, bu zor günleri hep birlikte mücadele ederek aşacaklarını söyledi. Vatandaşların talepleri doğrultusunda ekiplerin, öncelikle hastalar ve 65 yaş üstü vatandaşlar olmak üzere sokağa çıkamayanlara ekmek gibi temel ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı. Sapanca Belediyesini, arayan vatandaşa anında geri dönüş yapan belediye ekipleri, vatandaşların ilaç, ekmek, bebek maması, bebek bezi,su ve diğer temel ihtiyaçlarını giderdi.

“Tüm gücümüzle görevimizin başındayız


Sapanca Belediyesi’nin hazırladığı Koronavirüs ile Mücadele Eylem Planı kapsamında sokağa çıkma yasağı süresi boyunca vatandaşların mağdur olmaması için görev başında olduğunu söyleyen Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, “Bu süreçte vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm gücümüzle görevimizin başındayız. Halkımızın tüm taleplerine hızlı bir şekilde geri dönüşlerde bulunuyoruz. Özelikle sokağa çıkma yasağı saatleri içerisinde takviye ekiplerimizle hastalar ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızın dışında tüm halkımıza hizmet verdik. Bu süreç içerisinde bir yandan da dezenfekte çalışmalarımız aksatmadan devam etmekte. Bu zor günleri hep birlikte aşacak ve güzel günlere kavuşacağız. Lütfen zaruri olmadıkça evlerimizden çıkmamaya özen gösterelim, sevdiklerimiz için sağlığımız için evde kalalım” dedi.


Sokak hayvanları da unutulmadı

Sokağa çıkma yasağı süresince kentteki sokak hayvanlarını da unutmayan belediye ekipleri daha önceden sağladıkları mama desteğine sokağa çıkma yasağı günlerinde arttırdıklarını ve kurdukları özel ekipler ile beslenme noktalarının sayısına alternatif noktalar getirildiği belirtildi.

 


Bu haber 1131 kez görüntülendi