• Sapanca

Sapanca ‘da Çevre Kirliliğine Mobeseli Denetim


Sapanca Belediyesi, çevreye moloz ve evsel atık döken kişi ve kurumlar için mobese sistemi kurdu.

Sapanca Belediyesi ilçenin temizliğini korumak için 7/24 çalışmalarını sürdürüyor. Kişi veya kişiler nüfus yoğunluğunun az olduğu bölgelerde yol kenarlarına çöp, moloz, atık beton, eski eşya atmalara çözüm üretiyor. Çevreye bırakılan atıklar hem çevre ve toplum sağlığı açısından hem de Sapanca’nın imajıyla ilgili olumsuz bir etkiye sebep oluyor.

Özen, “Kentin güzel görüntüsünü yok etmeyin”
Belirli bölgelere 24 saat görüntü ve kayıt alan kamera ve fotokapan sistemi kuran Sapanca Belediyesi bu sayede çevreye zarar veren kişi ve kurumları tespit edip gerekli cezai işlemleri uygulayabilecek. Kurulan mobese sistemi hakkında açıklama yapan Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen; “Ekiplerimiz ilçemizin bazı bölgelerinde inşaat atığı ve çeşitli evsel atıkların döküldüğünü tespit etti. Şehrimizin güzelliklerini lütfen yok etmeyin. Bu görüntüler ilçemize yakışmıyor. Bu ve buna benzer olayların önüne geçmek ve yaşanılabilir bir Sapanca için önemler almaya çalışıyoruz. Kamera takip sistemi de bu uygulamalardan biri. Çevre temizliği konusundaki hassasiyetimizde vatandaşlarımızın da bizlere yardımcı olmasını rica ediyorum” diye belirtti.

Para cezası 
Molozların, eski eşyaların yol kenarlarına dökümlerin artması ile denetimlerini artıran Sapanca Belediyesi; Park Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri döküm alanları kamera ve gün içi devriye ekibi ile ilçe genelini denetliyor. Yapılan incelemeler sonucunda çevreyi kirletenlere 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun çevreyi kirletenlere 41. Maddesi gereğince para cezası uygulanacağı belirtildi. 

Çevreyi kirletenlerin Alo 153 Zabıta hattına ihbar edileceği bilgisi de verildi. Moloz yığınlarının alınması talebinde bulunmak isteyen vatandaşların ise Sapanca Belediyesi 0 850 224 54 54 numaralı telefonu arayıp, taleplerini iletebilecekleri aktarıldı.
 


Bu haber 990 kez görüntülendi