• Sapanca

Sapanca’da Bilim Şenliği Başlıyor


Sapanca Belediyesinin de desteklediği,  Sapanca Bilim Şenliği 6-7-8 Ekim tarihlerinde Sapanca Belediyesi Festival Alanı’nda gerçekleştirilecek.

Bilimi ve teknolojiyi halkla buluşturarak bilimsel anlayışı geniş toplum kitlelerine yayabilmek, katılımcılara yaparak yaşayarak öğrenme deneyimi yaşatabilmek, bilim-teknoloji-toplum arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla aktarılmasını sağlamak amacıyla Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen projede Sapanca Kaymakamlığı, Sapanca Belediyesi, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sakarya Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Sapanca Kütüphanesi, Sapanca İlkokulu, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Sakarya Bilim Sanat Merkezi, Sapanca Süs Bitkileri Kooperatifi, Sapanca Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile işbirliği protokolleri imzalanan proje ilçede 7’den 70’e tüm katılımcılara eğlenceli uygulamalarla; bilime, bilimsel bilgiye ve bilim insanına yönelik bakış açılarının olumlu yönde gelişmesi, katılımcılarda bilimsel merak ve farkındalığın artırılmasını hedeflemekte

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada yapılacak olan şenlikte güneş saati yapımı, ilmek ilmek Sapanca, sonsuz enerji, uçan sehpa, beebot ile temel hijyen eğitimi gibi konular başta olmak üzere çok sayıda alandan 120’yi aşkın etkinliğin gerçekleştirileceği belirtildi. Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, 6-7-8 Ekim’de gerçekleşecek olan Bilim Şenliğine tüm bilim, teknoloji sevenlerin buluşacağı bir etkinlik olduğunu dile getirdi.

Bilgiye sahip olmazsak dünyadaki yarışta var olmayız

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, “Bilgi çağında yaşıyoruz ve bilgiye sahip olamazsak tarihi yazanlar değil tarih yazanlara malzeme olan bir ülke haline geliriz. O nedenle çocuklarımızın ve gençlerimizin bilime meraklı olmasını istiyoruz. O nedenle temel bilimleri, teknolojiyi ve bilimi okuyup öğrenmek zorundayız. Kullandığımız her teknolojik cihazın, mühendislik harikası denilen cihazların temelinde temel bilimlerin olduğunu, son kullanıcı olarak elimize aldığımız bilgisayarlar, cep telefonları veya tabletlerin ne kadar büyük bir teknoloji serüveninden bugüne nasıl geldiğini bilmeliyiz. Bilgiye sahip olmazsak dünyadaki yarışta var olmayız” dedi ve tüm halkı 6-7-8 Ekim’de gerçekleşecek olan Sapanca Bilim Şenliğine davet etti.

Şenliğin açılışının 6 Ekim Perşembe saat 10.00 da Sapanca Belediyesi Festival ve Fuar Alanında yapılacağı aktarıldı.

 

 


Bu haber 839 kez görüntülendi