• Sapanca

Sapanca’da Bir Proje Daha Hayat Buluyor


Sapanca ilçesinin Gazipaşa, Çayiçi ve Rüstempaşa Mahallelerinden geçen ve ilçenin en büyük deresi olan İstanbuldere üzerinde, otoban geçişinden Sapanca Gölü’ne döküldüğü noktaya kadar çift taraflı olarak hazırlanan rekreasyon projesi start aldı.

Bu proje ile dereye çöp, moloz vb. atıkların atılmasının önüne geçilerek; dere hattı boyunca peyzaj çalışmaları, sosyal donatılar, nostaljik köprü geçişleri, yürüyüş yolu, aydınlatma, spor aletleri ve piknik alanları oluşturulması planlanıyor. İlçe girişinde bulunan ve dört mahallenin ortasından geçen dere boyunca yapılacak çalışma sonucu kent estetiğine değer katması bekleniyor.

Rekreasyon Alanı; 27 Bin M2

Sapanca Gazipaşa Mahallesi üzerinde bulunan İstanbul Deresini içerisine alacak şekilde vatandaşların yararlanabilecekleri bir sosyal altyapı oluşturulması planlanan proje 27 bin m2 alanı kapsamaktadır. Bu proje ile Sapanca, halkının yaşam memnuniyet düzeyinin yükseltilmesi amaçlanmakta olduğu da aktarıldı.

Proje, taşkın ve rüsubat kontrolü yönetmeliğine göre dizayn edilmiştir

Konuyla ilgili açıklama yapan Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, “Göreve gelmeden önce seçim vaatlerimiz içinde yer alan İstanbuldere Rekreasyon Projemiz hayat buluyor Sapanca halkının ve yazın gelen yerli, yabancı turistlerin sosyal alan düzeyinin iyileştirilmesi ve çeşitlendirebileceği alanların oluşturulması asıl hedeflerimiz arasındadır. Bu proje ile dere ıslah edilmesi ve taşkın koruma alanlarının inşasının ardından; yürüyüş yolları, oturma bankları, çocuk oyun grupları,  kamelyalar ile sosyal alanlar hizmete sunulacak. Projemiz Belediyemizin Plan - Proje Müdürlüğü tarafından hazırlandı ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden; Taşkın ve Rüsubat Kontrolü Yönetmeliğine göre dizayn edildi” dedi.

Belediyenin kendi imkânlarıyla

İlçeye yakışan yeni sosyal alanların kazandırılması için çalışmalara devam edildiğini aktaran Başkan Özen, “İlimizin misafirhanesi olarak kabul görülen Sapanca’ya yakışan sosyal alanların oluşturulması için projelerimize yön vermekteyiz. Hayata geçirmek için start verdiğimiz İstanbuldere Rekreasyon Projesini belediyemizin kendi imkânlarıyla ile yapmaktayız. Günü kurtaran değil geleceğe yönelik projelere imza atmak için emek harcıyoruz. İnşallah projemizin sonunda tüm halkımızın ve misafirlerimizin beğeneceği yeni sosyal alan kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

Nostaljik köprü

Yapımına başlanan rekreasyon alanında; 3 bin m2 doğal taş ile örme istinat duvarı, 1200 metre yürüyüş yolu, 2 adet gölet ve 2 adet nostaljik köprü, şık aydınlatmalar, spor aletleri ve oturma alanları çok sayıda taflan, çınar ve alev ağaçlarının yer alacağı bilgisi verildi.

 


Bu haber 2178 kez görüntülendi