• Sapanca

Sapanca’da Mevsimsel Bakım


Sapanca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kış mevsiminin kendini hissettirmesiyle birlikte ilçedeki ağaçların bakım ve budama çalışmalarına ağırlık veriyor. Ekipler, gün boyunca uzatmalı motorlu testere ile yerden, sepetli vinç ile havadan budama çalışmalarını gerçekleştiriyor. İlçe genelinde ağaç ile çeşitli bitkilerin form budaması yapılmakta

Tehlike arz eden ağaçların budanmasına öncelik veriyor

Sapanca’da yıl boyunca yapılan ağaçların bakım ve budama işlemleri kış mevsiminin yaklaşmasıyla yoğunlaşmaya başladı. Sapanca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekip, kasım ayı başından itibaren parklar, bahçeler, cadde ve sokaklardaki ağaçları buduyor. Ekiplerden bir kısmı sepetli vinçle havadan diğer kısmı ise uzatmalı motorlu testere ile yerden ağaçların dallarını kesiyor. Görevliler özellikle yol kenarlarında kuruyan ve tehlike arz eden ağaçların budanmasına öncelik veriyor.

Yaya ve araçlar için olası tehlikeler ortadan kalkıyor

Bunun yanında ilçe sakinlerinden gelen talepler doğrultusunda özel alanlarda gerekli kontrollerin ardından budama işlemleri ücretli olarak gerçekleştiriliyor. Kış mevsimi öncesi ağaçların bakımlarına ağırlık verdiklerini söyleyen Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, “Her yıl bu günlerde ilçemizdeki ağaçlara bakım ve budama yapıyoruz. Böylece hem ağaçların gelişimini kuvvetlendiriyor hem de yaya ve araçlar için olası tehlikeleri ortadan kaldırıyoruz. Ayrıca bakım sonrası göz estetiğine uygun bir görüntü de oluşuyor ve Sapanca’mız yakışan çehresine kavuşuyor” dedi. 2020 Kasım ayında başlayan budama çalışmaları 2021 Mart ayına kadar tüm hızıyla devam edeceği bilgisi verildi.


Bu haber 965 kez görüntülendi