• Sapanca

Sapanca’da Temiz Ve Sağlıklı Yaşam Projesi Başladı


Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer'in makamında düzenlenen toplantı ile Kolza Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Biodizel firması yetkilisi Talip Baş arasında imzalanan protokol kapsamında ilçede belirlenen okul, cami ve muhtarlıklarda geçici bitkisel atık yağ depoları konulacak. Depolarda biriken atık yağlar firmanın lisanslı araçları ile ücretsiz olarak taşınacak. Sapanca Belediyesinin belirlediği yerlerde Yemek evleri, lokantalar fabrikalar gibi yerlerde bilinçlendirme çalışmaları yapılacak, halk bilinçlendirilecek, iş yerlerine atık yağ takibi başlatılarak caydırıcı cezalar uygulanabilecek.

Çevrenin temiz tutulması, korunması ve yeniden kazanılması noktasında atık yağ toplanması çalışmasının güzel ve olumlu bir çalışma olduğunu belirten Başkan Yılmazer  “Kolza Biodizel firması ile yapılan ortak çalışmalar ile halkımızı bilinçlendirip Bitkisel ve hayvansal yağların ayrı toplanması, lavaboya dökülmemesi ve biriktirilmesi gerektiğini halkımıza duyuracağız. Bu şekilde de çevremizi korumuş olacağız. Ekolojik dengenin korunmasına dair bu örnek çalışmaya tüm halkımızın destek vermesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kolza Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Biodizel firması temsilcisi Talip Baş firmalarının Türkiye çapında bu çalışmayı sürdürdüğünü, Ülke genelinde 48 depo, 120 araç ve 180 personel ile çalıştıklarını belirterek “Nerede bitkisel yağ varsa toplamaya hazırız” dedi. Baş ”Sapanca Belediyesi yetkilileri bize ulaştı. Yasa gereği 1 yıllık sözleşme imzalıyoruz. Bitkisel atık yağların 1 litresi 1 milyon litre temiz suyu kirletiyor ve 10 dönüm toprağı zehirliyor. Sabun imalatında kullanılan atık yağlar da cilt kanserine neden oluyor. İmzaladığımız protokol gereği ilçe genelinde toplanan yağ bidonlarının dolması ve istek ve şikâyetler için 444 30 19 atık yağ hattını arayabilirler” dedi.


Bu haber 1374 kez görüntülendi