• Sapanca

YILMAZER : 50 YILIN EN BÜYÜK SEL FELAKETİ


Sapanca’da sağanak yağış nedeniyle Kurtköy deresinin taşması sonucu meydana gelen tahribat gün ışığıyla ortaya çıktı. Belediye Başkanı Yılmazer son durum ile ilgili bilgi verdi.

Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sapanca’nın son 50 yılın en büyük sel felaketini yaşadığını söyledi.

Yılmazer, dün gece saatlerinde başlayan yağmurun hala devam ettiğini belirterek, can kaybının olmadığını, AFAD, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Sapanca Belediyesi ve Devlet Su İşlerinin sabaha kadar çalıştığını ifade etti.

Yılmazer, Sapanca’da Yanık, Kurtköy, Mahmudiye, Akçay  ve İstanbul derelerinin taştığını aktararak, “Köprüler ve bulunduğu güzergahta ne varsa alıp götürmüş durumda. Büyük köprülerde şu an bir şey yok” diye konuştu.

Maddi hasarın yüksek olduğunu vurgulayan Yılmazer, şunları söyledi:

“Yağış hala devam ettiği için bir şey diyemiyoruz. Her geçen zaman evlere su basma, evleri çökertme, peyzaj alanlarını telef etme noktasında büyük bir zayiat var ama AFAD ve belediye ekiplerimiz insanları nakletmede sabaha kadar çalışmış durumdalar. Kurtköy deresi azgın bir şekilde akıyor. Yeşil Vadi Sitesi’nin neredeyse dibine kadar gelmiş.”

Yılmazer, ekiplerin Kurtköy mevkisinde yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, “Felaket kapımızda. Allah daha büyük felaketleri göstermesin. Canla başla çalışıyoruz. Can kaybımız yok, bu bizi mutlu ediyor. Gece gündüz çalışan tüm ekiplerimize teşekkür ediyoruz ama hala mücadele devam ediyor” dedi.


Bu haber 2808 kez görüntülendi