• Sapanca

74 Gün Sonra İlk Cuma Namazı


 

Covid-19 salgınına kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 16 Mart tarihinden itibaren salgın kontrol altına alınıncaya kadar ülke genelindeki bütün cami ve mescitlerde cemaatle vakit ve cuma namazlarının kılınmasına ara verilmesinin ardından ilk Cuma Namazı, 74 gün sonra bugün avlusu olan camilerde, kapalı pazar alanlarında ve top sahalarında kılındı.

 

Seccadesi olmayan cemaate seccade dağıtımı

Yeterli bahçesi, avlusu ve açık alanı bulunan camilerde ve kapalı pazar alanlarında kılınan cuma namazı öncesi Sapanca Belediyesi de vatandaşları salgından korumak için çeşitli önlem aldı. Belediye ekipleri,  ilçedeki camilerde dezenfekte ve temizlik çalışması yaparak, camileri ibadete hazır hale getirdi.  Sapanca Belediyesi, Cuma Namazı kılınan cami ve pazar alanlarında seccadesi olmayan cemaate seccade dağıtımı da gerçekleştirdi.

 

Yan yana saf tutacağımız o günlerde gelecek inşallah  

Konuyla ilgili açıklama yapan Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, “İlk Cuma Namazı için tüm hazırlıklarımızı yaptık. Herkesin kendi seccadesini kullanması için seccadelerimizi cami cemaatimize vererek, ellerine dezenfekten vererek hijyen kurallarına uyulmasını sağlamaya çalışıyoruz. Normalleşme sürecinde önemli olan maske takmak, el hijyenine dikkat etmek, kalabalık ortamdan kaçınmak, kısa süre kalmak ve 1,5 metre sosyal mesafeyi korumak. Bunlara dikkat edersek pandemide sağladığımız başarıyı devam ettireceğiz. Yan yana saf tutarak namaz kılacağımız o günlerde inşallah kısa süre içinde geri gelecek. İyileşme sürecini ön görülen tedbirler kapsamında kurallara uymaya özen gösterelim” dedi.

 

Ecdadımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz

Cuma Kapalı Pazar alanında kılınan Cuma namazını Sapanca İlçe Müftüsü Faruk Çelik kıldırdı. Müftü Çelik “Aziz İstanbul'un kapıları 29 Mayıs 1453 günü muazzam bir fetihle İslam'a ve şanlı medeniyetimize açılmıştı. Ecdadımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz. Salgın hastalık sebebiyle bir süredir kapalı olan camilerimizin kapıları da yine bugün aziz milletimize ve değerli cemaatimize açılıyor. Fethin coşkusu ile camilerimize kavuşmanın sevincini bir arada yaşıyoruz. Bu büyük nimetin kıymetini bilelim. Sorumluluğumuzu unutmayalım. Tedbirlere hassasiyetle uyalım” ifadelerini kullandı.

 


Bu haber 1512 kez görüntülendi