• Sapanca

Kadın Meclisi’nden Anlamlı Etkinlik 


Sapanca Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Ekip Tiyatoryum işbirliği ile sahnelenen “Çocuklara Vurmayın” adlı tiyatro gösterimi büyük beğeni topladı.

 

Sapanca Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hatice Sever ve Meclis Üyeleri Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi binasında ebeveynlere hitap eden, çocuklara yönelik şiddete karşı tiyatro gösterimi sergilendi. Tiyatro gösterimine Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda ebeveyn katıldı.

 

Şiddetin çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri vurgulandığı oyunda; Sapanca Nazmiye-Ömer Sözer Okulu öğrencilerinden Beren Memigüven, Naz Akmaz, Kaan Yan, Azra Bakıray ve Sapanca Anadolu lisesi öğrencilerinden İrem Çaktı ve Metin Berk Öztaş rol aldı.

 

“Çocuk Dayakla Öğrenmez”

Sapanca Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hatice Sever; “ Hem çocuklara, hem kadınlara uygulanan her türlü şiddet içimizi acıtıyor. Kız çocukları, annelerinin babalarından gördüğü şiddetle büyüyor ve bunu olağan kabul ediyor. Baba tarafından uygulanan şiddet çocuğun bilincinde olağan bir durummuş gibi algılanıyor. Kız erkek gözetmeksizin çocuklarımızda şiddetle hiç bir şeyi öğretemeyeceğimiz kanaatına varmalıyız. Ebeveynler, çocukları doğduğu andan itibaren onlara karşı sabırlı ve ilgili davranmalıdır. Bu durum, özellikle sıkıntılı, stresli, yorgun ya da üzgün hissedilen zamanlarda ya da çocuğun bakımında anne babaya yardım edecek bir aile büyüğü olmadığında  zorlaşabilir. Her ebeveyn bazen zor  günler geçirebilir ya da olan bitenin acısını çocuklardan çıkardıkları zamanlar olabilir. Bu, onların iyi ebeveynler olmadıklarının göstergesi değildir. Sorun odaklı olmak yerine çözüm odaklı olmak gerekir. Onlar, sadece zorlu koşullarda uygun sorun çözme becerilerini kullanamayabilirler. Yapılması gereken daha sakin olan ebeveyni aktif hale getirmek ve aşırı tepki vermeden  uygun sorun çözme becerilerini geliştirmektir. Ayrıca bugün bu anlamlı etkinliği sizlerle paylaşmamıza büyük destek olan Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen’e ayrıca teşekkür ediyoruz. Sosyal sorumluluklarımızın bilinciyle Kent Konseyi ve Sapanca Belediyesi işbirliğinde projelerimiz devam edecek” dedi.

 

Tiyatro gösterisi katılanlar tarafından büyük alkış ve beğeni aldı. Program sonunda Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen oyunculara hediyelerini takdim ettiler ve hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 


Bu haber 1649 kez görüntülendi