• Sapanca

Sapanca Belediyesi'nden Bir Yarışma Daha


Sapanca Belediyesi, çocuklara yönelik etkinlik ve yarışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Çocukların sosyal ve kültürel alanda gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla her fırsatta çeşitli etkinler düzenlenmesine önem veren Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, çocukların eğitimi ve gelişimi için belediye olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Çocuklarımızın dünyasında Sapanca’da ne güzellikler ne kahramanlıklar var

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Sapanca konulu Masal Yarışmasına ilçedeki çocukları katılmaya davet etti: “Masallar; çocukların duygu dünyalarının, hayal güçlerinin, çeşitli becerilerinin geliştirilmesinde etkili olduğu düşüncesiyle masal yarışması düzenlemeye karar verdik. Çocuklarımızın zamanlarını daha verimli değerlendirmeleri; düşünsel yönlerini zenginleştirerek hayal dünyalarını kaleme almalarına aracı olmak istedik. Daha önceleri Atık Metallerden Kahraman Yapımı Yarışma, Covid-19 ve Çocuk konulu resim yarışmalarımızı Sapancalı çocuklarımız için düzenlemiştik. Gördük ki çok başarılı, kabiliyetli çocuklarımız var. Her dalda bu yarışmaların çeşitliliğini arttırarak istiyoruz.  Yavrularımız için hem etkinlik hem de içindeki cevherleri çıkarmalarına imkân sağlaya bilme düşüncesindeyiz. 8-12 yaş arası tüm çocuklarımızın bu yarışmaya katılımlarını bekliyoruz” dedi.

Masal da konunun “Sapanca” olduğuna vurgu yapan Başkan Özen, “Konu olarak Sapanca içeriğini tercih ettik. Çocuklarımızın hayal dünyalarında bakalım Sapanca’da ne güzellikler ne kahramanlıklar var. Belki bir çocuğumuzun masal kahramanı Sapanca’mızın maskotu olarak hayat bulur. Yavrularımızı şimdiden tebrik ediyor her birine başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Başvurular 09 Kasım – 04 Aralık 2020

Sapanca Belediyesi yetkilileri yarışma ile ilgili bilgi verdi: “Sapanca ilçesindeki 8-12 yaş arasındaki çocuklar katılabilir. Masalın içeriği “Sapanca” temalı olacak. Yazılar 2 adet A4 kâğıdını geçmeyecek. Kâğıdın bir arka yüzüne künye bilgileri (Adı-Soyadı, Okul, Sınıf ve Yaş ve İletişim Bilgileri) eklenmelidir. Bilgileri eksik ya da hatalı olanlar değerlendirmeye alınmayacaktır. Her bir yarışmacı sadece bir masalla yarışmaya katılabilir. Masallar 09 Kasım – 04 Aralık 2020 tarihleri arasında Sapanca Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne teslim edilecektir. Ödüller dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncülere takdim edilecek. Ödül töreni Sapanca Belediyesi tarafından duyurulacak tarihte, belediye binasında takdim edilecektir” açıklaması yapıldı.


Bu haber 1044 kez görüntülendi