• Sapanca

Sapanca Bilim Şenliği İçin Toplanıldı


Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başvurusu gerçekleştirilen “Sapanca Bilim Şenliği Projesi” TÜBİTAK desteğini almaya hak kazandı.

Sapanca Belediyesi Festival ve Fuar Alanında gerçekleştirilecek olan Sapanca Bilim Şenliği için Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Can Polat Başkanlığında Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, İlçe Emniyet Müdürü Aslı Gül İlhan, Üst Teğmen Ahmet Gökkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, İlçe Sağlık Müdürü Arzu Bostancı, İlçe Spor Müdürü Mehmet Uçar, Sapanca Saski Müdürü Bilal Habeş Çomaklı, Sapanca Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Emine Tarım, Şube Müdürü Şakir Gülderen, Ar-Ge Sorumlusu Ali Özen, Sapanca İlkokulu Müdürü Orhan Öz, Sapanca SEDAŞ Sorumlusu Furkan Cebeci toplantıya katıldı.

Bilim şenliğine 7’den 77 ye katılan tüm katılımcılarına, bilim, teknolojiden astronomiye, sanat etkinliklerinden tarımsal faaliyetlere birçok farklı alanda sunacağı etkinliklerle bölge halkını bilimle buluşturacağının altı çizildi.

Tüm kurumlara teşekkür ediyorum

Toplantıya katılan proje yürütücüsü Sapanca İlkokulu Müdürü Orhan Öz, proje hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi ve 3 gün boyunca halka bilimsel merak uyandırmayı, katılımcıların günlük hayatın içindeki ayrıntıların, bilimsel yöntemlerle açıklanabileceğini keşfetmesini sağlayarak yeni bakış açıları kazanmalarını sağlamayı hedeflediklerini aktardı. Müdür Öz, “Projemizin ilk gününden itibaren bizlere güvenen ve büyük desteklerini her daim hissettiren, gösteren özellikle Sapanca Kaymakamımıza, Sapanca Belediye Başkanımıza ve tüm kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.

Bilime önem veren herkesi bekliyoruz

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, “Bilim kültürünün ve iletişiminin toplumda yaygınlaştırılması amacıyla bu tür projeler çok önemli, bizlerde belediye olarak bu projeye ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz. İnşallah imkânlarımız ölçüsünde destek olmaya devam edeceğiz. Bilimsel bilgiye ve bilim insanına yönelik bakış açılarının olumlu yönde gelişmesini sağlayan ve katılımcılara bilimsel düşünme becerilerini kazandıran etkileşimli faaliyetlerin desteklenmesini hedefleyen TÜBİTAK’ın 4007 kodlu Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında ilçemizde Sapanca Bilim Şenliği etkinlikleri 6-7-8 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olması bizleri gururlandırmaktadır. Emeği geçen herkesi tebrik ediyor, bilime önem veren herkesi fuarımıza bekliyoruz” dedi

Gençlerimize gereken imkânları sağlayarak onlara destek olmalıyız

Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Can Polat, “Öncelikle Sapanca İlkokulumuzu ve emeği geçen tüm ekibi tebrik ediyorum. İlçemiz ve çocuklarımız için büyük önem arz eden bu projeye Sapanca’da ev sahipliği yapmamız hepimizi heyecanlandırıyor. 3 Gün devam edecek şenlikte tüm tedbirlerin alınması ve kusursuz bir program gerçekleşmesi için kurum müdür ve amirlerimizle bu toplantıyı gerçekleştirdik. İnşallah büyük emekle hazırlanan proje yine büyük katılımla gerçekleşecektir. Ülkelerin gelişmesi ilerlemesi kuşkusuz ki bilimle, sanatla, kültürle mümkündür. Görüyoruz ki bilime yönelen genç bir nesile sahibiz, buda bizleri heyecanlandırmaktadır. Türk gençliği ile her zaman gurur duymaya devam edeceğiz. Bizlerde gençlerimize sahip çıkacak ve gereken imkânları sağlayarak onlara destek olmalıyız” dedi.


Bu haber 397 kez görüntülendi