• Sapanca

Sapanca El Sanatları Festivali’ne Alan Yetmedi, Doldu Taştı


Sapanca Belediyesi 4. El Sanatları Festivali Sinan Akçıl'ın sahne aldığı konseri ile sona erdi. 4 gün süren ve on binlerce kişinin ziyaret ettiği festivalde çoğunluğu el sanatları ürünlerinden oluşan 150 stant yer aldı.

Festivalin 4’üncü gününde Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Sakarya MÜSİAD Başkanı İsmail Filizfidanoğlu, SAKARYAGİAD Başkanı Zafer Bekdemir, stantları gezerek alışveriş yaptılar, stant sahiplerine hayırlı bol kazançlar dilediler.

Onbilerce Ziyaretçi

Gündüz birçok etkinliğin düzenlendiği festivalde akşamları ise ilk Kürşat Gürel, ikinci Sapanca'nın sesleri, üçüncü gün Aydilge sahne aldı. Etkinliğin kapanış gününde ise sanatçı Sinan Akçıl, kendi izlemeye gelen sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Akçıl’ı izlemeye gelen on binlerce hayranı sevilen şarkılara hep bir ağızdan eşlik ettiler.

Akçıl “Sapanca merkezden ev almak şarttır”

Etkinliğin hazırlanmasında Sapanca Belediyesi başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Akçıl, "Şarttır" isimli şarkısının sözlerini “Sapanca merkezden ev almak şart mıdır?” şeklinde değiştirerek seslendirdi. Annesinin yıllardır Sapanca'da yaşadığını bu sebeple kendisini Sapancalı olarak hissettiğini belirten Akçıl, "Bence Türkiye'nin en değerli ilçelerinin başında Sapanca geliyor. Bu ilçe festivallerle daha da büyüyor. Sesim kısıldı ama değdi. İyi ki varsın Sapanca. Buraya gerçekten aşığım diyebilirim. Sapanca Belediye Başkanının, el sanatlarına ve gençlere çok değer verdiğini gördüm. Kendisine ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Karakalem Tablo Hediye Etti

Konser sonrası İpek Özkan, isimli seyirci Sinan Akçıl'ın karakalem ile yapmış olduğu tablosunu sanatçıya hediye etti. Özkan, "Uzun zamandır beklediğim bir konserdi. Tabloyu beğenmesine çok sevindim. Çok emek verdim. Bu festivale değer bir hediye oldu. Sinan Akçıl ile görüşmem imkan sağlamış olan, bu festivalin mimarı Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen’e ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Daha Fazla Festival Olacak

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, “Sapanca’nın harika doğasının yanında festivaller ile de adını daha sık duyurmaya devam edeceğiz. Kültürel farklılıklarımızı ortaya koyan sanatçılarımıza, burada stant açarak geleneksel el sanatlarımızı yaşatan tüm emek verenlere teşekkür ediyorum” dedi.


Bu haber 672 kez görüntülendi