• Sapanca

Sapanca’da Elektrik Telleri Yer Altına Alınıyor


Sapanca Belediyesi’nin teşebbüsleri ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından İzmit Caddesi’nde yer altı enerji çalışmalarına başlandı.

Daha verimli olacağını düşünüyorum

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, İzmit Caddesi üzerinde elektrik tellerinin yeraltına alınmaya başladığını belirterek, vatandaşlara kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi. Başkan Özen, “Yanık Mahallesi’nde bulunan Onduline Fabrikası  mevkiinde TEİAŞ tarafından dağıtım merkezi kuruldu. Yanık Mahallesi’nde kurulan dağıtım merkezinden yaklaşık olarak 6 km boyunca yer altı enerji hattı döşendi. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. İzmit Caddesi, otoban üst geçidi ile İstanbuldere köprüsü  (Köprü başı) ile Otoban Gişelerine kadar olan bölge ve Çayiçi Mahallesi Sönmez Caddesi’nin tamamı ve bağlantılı ara sokaklardaki mevcut havai elektrik hatları yer altına alınmaya devam edecek. Yapılan yer altı enerji çalışması sayesinde hem görsel hem de enerji kesintisi açısından daha verimli olacağını düşünüyorum. Elektrik tellerinin yer altına alınması ile birlikte yeni modern aydınlatma armatürleri yerleştirilerek, Sapanca’mıza daha güzel daha modern bir aydınlatma sistemi kazandırılmış olacak. Altyapı çalışmalarının ardından ise kaldırım ve yürüyüş yolları çalışmalarına başlayacağız” diye belirtti.

Caddeler modern görünüme kavuşacak

Başkan Özen; elektrik tellerinin yer altına alınması ve aydınlatma direklerinin yenilenip, yetersiz aydınlatma olan bölgelere de yeni aydınlatma direklerinin dikileceğini, görüntü kirliliğine sebep olan bütün elektrik hatları yer altına alınarak yapılan bu çalışma ile caddenin daha refah ve modern görünüme kavuşacağını belitti.


Bu haber 1484 kez görüntülendi