• Sapanca

Sapanca’da Park Bahçelerden Güz Çalışması


Sapanca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler, yol kenarlarında kuruyan ve tehlike arz eden ağaç dallarını budarken, kuruyan ağaçlarında kesimini yapıyor.

Kuruyan tehlikeli ağaçlar

Sonbaharla birlikte kuruyan yaprakların temizliği ile kuruyan dalların temizliği de önemli. Bu sebeple ekipler güz ayı ile birlikte çalışmalarını hızlandırdı. Sapanca sahili, Kırkpınar merkez, Uzunkum Yürüyüş yolu, Kurtköy’de ağaç dallarının budanması ve kuruyan tehlikeli ağaçların kesim işlemleri yapılarak riski en aza indirilmeye çalışılmakta.

Budama ve bakımlarını titizlikle yapılmaktayız

Sapanca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Kazım Şirin; “Yol kenarlarında, park ve bahçelerde kuruyan, tehlike arz eden, dalları kırılan ağaçların budama ve bakımlarını titizlikle yapılmaktayız. Ağaçların gelişimlerinin kuvvetlendirilip, ağaçlarının sağlıklı bir şekilde yaşaması hem de şekil yapısı korunarak daha güzel görselliğe kavuşması için budama çalışmaları önem teşkil etmektedir. Yeşilin doğal yapısını bozmadan bahara görsel güzelliğin ortaya çıkması için bu çalışmalar önemli. Bunula birlikte ömrünü yitirmiş ve çevreye tehlike arz eden kuruyan ağaçların kesimleri de yapılmaktadır” dedi.


Bu haber 991 kez görüntülendi