• Sapanca

Sapanca’da Sonbahar Bakımı


Sapanca Belediyesi, cadde ve sokaklarda sonbahar temizliğine başladı. Bir yandan budanması gereken ağaçları budayan ekipler bir yandan da temizlik çalışması yürütüyor. Ortak kullanım alanlarının temizlik ve düzenlemelerini yapan ekipler bir anlamda kış dönemine hazırlık yapıyor.

Daha güzel bir görünüm

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri budama çalışmalarına yürüyüş yollarında devam etti. Güzergâhlardaki çalı, diken ve ağaçların budama ve bakımları yapıldı. Budama çalışmalarında; ağaçların yere sarkan dalları temizlenirken, ağaçların gelişimini kuvvetlendirmek, sağlıklı kalmasını sağlamak ve rüzgâr nedeni ile ağaç dallarının kırılıp çevreye herhangi bir zarar vermemesi için budama çalışması yapıldı. Ağaçların daha sağlıklı, daha kuvvetli ve dengeli bir gelişim gösterebilmesini sağlamak amacıyla, aynı zamanda da kötü görüntüye sebep olan çalı ve dikenlerin temizlenmesiyle daha güzel bir görünüme sahip olacağı belirtildi.

Tüm sokakları temizliyoruz

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor ve vatandaşların talepleri doğrultusunda ilçe merkezinde ve genelinde ihtiyaçlara cevap verilmeye devam edileceği bildirildi. Park Bahçeler Müdürü Kazım Şirin, “Kaldırım kenarlarındaki yabani otlar ekiplerimiz tarafından kesiliyor, budamalar yapılıyor, yapraklar toplanıyor, çimler biçiliyor ve mahalledeki tüm sokaklar temizleniyor. Yağışların başlayacağı bu aylarda yaprakların mazgalları tıkamaması için de önlemlerimizi alıyoruz. İnşallah kısa zaman içinde sonbahar temizliğini tamamlamış olacağız” diye konuştu.


Bu haber 1048 kez görüntülendi