Başkan Özen’den, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Özen, mesajında, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurul Toplantısı’nda kabul edildiği 10 Aralık 1948 tarihinden itibaren tüm çağdaş ülkelerle birlikte ülkemizde de 10 Aralık’ın, Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlandığını belirtti.

Dünya genelinde salgın hastalıkların, savaşların, işgallerin, kan ve gözyaşının sona ermesi…

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, “Dünya genelinde salgın hastalıkların, savaşların, işgallerin, kan ve gözyaşının sona ermesi, açlığın, yokluğun, yoksulluğun pençesinde kıvranan insanların, dünyanın dikkatini daha çok çekmelidir. Her bireyin insan hak ve özgürlüklerinin sağlanması ve korunması için azami çaba sarf edilmesi, bireysel ve kurumsal alanda herkesin üzerine düşeni yerine getirmesi, toplumsal barış ve huzura büyük katkıyı sağlayacaktır. Tüm insanlar hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahiptir.  Bu vesile ile 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü içtenlikle kutluyor, toplumumuzda insan hak ve özgürlüklerinin, karşılıklı sevgi ve saygı duygularının daha da pekişmesi temennisiyle, Sapancalı halkıma ve tüm Dünya insanlarına içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerin de bulundu.