Başkan Özen’den 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, “Geleceğimizin mimarları olan öğretmenlerimiz, milli ve manevi değerlerimizin yılmaz bekçileridir” dedi.

Bu kutsal mesleği diğer mesleklerden ayıran, meyvesinin insan olmasıdır

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, “Milletlerin her alanda, milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü olması ve medeni milletler seviyesine erişmesi ancak  öğretmenlerin özverili bir şekilde çalışmalarına bağlıdır. Bu kutsal mesleği diğer mesleklerden ayıran en önemli özellik, malzemesi ve meyvesinin insan olmasıdır. Öğretmen ömür boyu öğrenen ve öğreten insan olmak gibi bir ayrıcalığa sahiptir. Ruhen ve bedenen sağlıklı nesillerin yetişmesi adına öğretmenlerimize çok iş düşmektedir. Özellikle son yıllarda yapılan yatırımlarla her alanda olduğu gibi eğitim alanında da önemli bir mesafe kateden Ülkemiz ve Sapanca’mız, çocuklarımızın eğimlerine katkı sağlayacak birçok kurs ve aktiviteleriyle öne çıkmıştır. Bizler Sapanca Belediyesi olarak her zaman eğitimin ve öğretmenlerimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Toplumumuzda  her yönüyle sağlıklı bireyler yetiştirmek için birlikte çalışma kararlılığı sergilemeli ve birlikte hareket etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle güçlü ve modern bir ülke olma yolunda hızla ilerleyen ülkemize en büyük hizmeti veren, gençlerimizi emanet ettiğimiz, bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ve tüm vefat eden ve eğitim yolunda şehit düşen tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bu corona virüs döneminde evlerinden eğitimlerini aksatmadan fedakârca devam eden öğretmenlerimize de şükranlarımı sunuyorum” ifadelerinde bulundu.