Başkan Özen’den Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası Mesajı

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, 5-11 Haziran Çevre Günü ve Çevre Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Özen, mesajında; “İçinde yaşadığımız evren üzerindeki canlı ve cansız bütün varlıkların birbirinden etkilenmesi anlamına gelen çevre, maalesef insanoğlunun daha fazlasına sahip olma tutkusu yüzünden, insan yaşamını tehdit eden boyuta tırmanmıştır. İnsanlar, çağlar boyunca yaşam koşullarını geliştirme çabası ile hem doğaya, hem doğa üzerindeki canlı, cansız bütün varlıklara verdikleri zarar sayesinde, bilinçli veya bilinçsizce çevre kirliliğinin artmasına katkıda bulunmuştur. Doğanın ekolojik dengesi bozulmaya, insan hayatını etkilemeye başlayınca, Birleşmiş Milletler harekete geçerek, 1972 yılında 5 Haziran tarihini” Dünya Çevre Günü” ilan etti. Daha sonra Haziran ayının ikinci haftası, “Çevre Koruma Haftası” olarak kutlanmaya başlandı. Havasından suyuna, ağacından çiçeğine kadar hayatımızı birlikte sürdürdüğümüz çevremiz, sağlıklı ve kaliteli bir hayat için vazgeçilmezimizdir. Kirletilmemiş ve bozulmamış bir dünyada yaşayabilmek ve gelecek nesillere de temiz bir çevre bırakabilmek belediyelerimizin de en önemli görevidir. Yeşiliyle, mavisiyle ve tüm canlıların sağlıklı olduğu bir çevreyle doğa harikası olan Sapanca sakinleri olarak temel ilkemiz tabiatı korumak ve yeşili çoğaltmak olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Sapancalı hemşerilerim olmak üzere tüm halkımızın Dünya Çevre Günü’nü ve Çevre Koruma Haftası’nı kutluyor, temiz ve sağlıklı bir dünya diliyorum. Gelin birlikte hareket edelim. Havamızı, suyumuzu, toprağımızı, kirletmeyelim, kirletenlere göz yummayalım” ifadelerini kullandı.