• Sapanca

Başkan Özen’in, Öğretmenler Günü Mesajı


Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, yayınladığı mesajla 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.


24 Kasımda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmen unvanının verildiğini hatırlatan Başkan Özen; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Başöğretmen unvanı veriliş günü olan 24 Kasım’ı, aynı zamanda “Öğretmenler Günü” olarak kutlamaktayız. Bir toplum eğitimcisine ne kadar değer verirse geleceğine de o derece güvenle bakar. Bu nedenle eğitime destek, her zaman öncelikli hedeflerimiz arasında olmuştur ve olacaktır.

 

Öğretmenlerimiz, bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleklerinin manevi karşılığı olarak değerlendirerek, görevlerin en soylusunu icra ederler. Öğretmenlerine hak ettikleri değeri vermeyen, onların fedakârlıkları karşısında ahde vefa göstermeyen hiçbir toplumun geleceği yoktur. Çocuklarımıza ve gençlerimize vatan, millet ve bayrak sevgisini aşılayan öğretmenlerimizi sadece öğretmenler gününde hatırlamak yeterli değildir. Onlara gerekli saygıyı, sevgiyi, önemi ve değeri vermek hepimizin görevidir.

 

Bu vesileyle ebediyete intikal etmiş olan eğitim camiasının tüm değerli mensuplarına Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor, Öğretmenlerimizin gününü bir kere daha kutluyor en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 


Bu haber 1125 kez görüntülendi