Sapanca Belediyesi’nden Yağmursuyu Kanal Çalışması

Sapanca Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ekipleri, Yanık Köprüsü mevkiinden yağmursuyu kanal çalışmasına başladı.

Yanık köprüsünden Sapanca Otoban gişelerine

Kış aylarında ve mevsim dışı olağan dışı yaşanabilecek sel taşkınlıklarının önüne geçmeyi hedefleyen ekipler, çalışmalarını hızla sürdürüyor. Yanık köprüsünden başlayan yağmur sularının kapalı ve açık ızgaralı kanallarla toplanması amaçlanıyor. İlk etapta 980 metre yol üzerinde köprüden başlayan ve muhtarlık güzergâhında; 400’lük boru ile yağmur suyu çalışması ve 350 metre 1000`lik kapalı kanal çalışması yapılıyor. Büyük bir hızla yapımı devam eden kanal çalışması Yanık köprüsünden Sapanca Otoban gişelerine kadar etap etap devam edeceği bildirildi.

İlk etapta 980 metrelik alan

Konu ile ilgili Fen İşleri Müdürü Fikri Ayanoğlu yaptığı açıklamada, “Aşırı yağışlarda vatandaşlarımızın sorun yaşamaması, su taşkınlarından mahalle sakinlerinin olumsuz etkilenmemesi için Yanık Köprüsünden başlayarak Sapanca Otoban gişelerini kapsayacak şekilde yağmur suyu kanalı çalışmamıza başladık. İlk etapta 980 metrelik alanı kapsayan proje kısım kısım devam edecek. Bununla birlikte  ilçe genelinde mevcut olan kanal ve ızgaraların bakım, onarım ve temizlik çalışmalarını aksatmadan düzenli olarak yapmaktayız” dedi.