• Sapanca

 Sapanca Belediyesi’ne Vergi Borcu Olan Vatandaşlara Yapılandırma Müjdesi


Sapanca Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdür’ü Mustafa Bayraktar vergi borcu olan mükelleflere yapılandırma müjdesini verdi.

Bayraktar yaptığı açıklamada; “Bazı Alacakların yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına dair” 7440 sayılı kanun ile Belediyeye 31.12.2022 tarihinden önce emlak, çevre-temizlik, ilan-reklam, kira, idari para cezası vb. borcu olan mükelleflerimize, borçlarını yapılandırma fırsatı sunulmaktadır. Sapanca Belediyesi olarak borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlarımızın başvurularını almaya devam ediyoruz. Yapılandırma için son başvuru tarihi 31 Mayıs 2022 Çarşamba günüdür.  Vergi borcu olanlara ödeme kolaylığı ve taksitlendirme imkanı sunan 7440 sayılı kanun vatandaşlarımıza birçok kolaylık getirmektedir. Yapılandırma ile birlikte vatandaşlarımızın vergi borcunda yeniden düzenleme yapılıyor. Ayrıca kanun ile borçları taksitle ödeme kolaylığı da sağlanmaktadır. Emlak, işyeri çevre temizlik, ilan-reklam vb. borcu olan vatandaşlarımızı Sapanca Belediyesine davet ediyoruz” dedi.

Borçlara taksit imkânı:

Kanun ile borçlu vatandaşların, 31 Aralık 2022 tarihinden önceki dönemlere, beyana dayanan vergilerde bu tarihe kadar verilmesi gereken beyannamelere ilişkin vergilere ve bunlara bağlı vergi cezalarına, gecikme faizlerine, gecikme zamlarına yeniden yapılandırma ile ödeme kolaylığı sağlanıyor. Söz konusu borçların gecikme ve cezalardan kaynaklanan artışları yeniden değerlendirilerek borçlar yapılandırılıyor. Kanun ayrıca borcu olan vatandaşlara, borçlarını peşin veya ayda bir ödenmek üzere 12 aydan 48 aya kadar taksitlendirme kolaylığı da sağlıyor. Peşin veya ilk taksit ödeme tarihi 30 Haziran 2023’ dür. Yapılandırmadan faydalanabilmek için borçlu vatandaşların 31 Mayıs 2023 tarihine kadar Belediye Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne şahsen veya https://webportal.sapanca.bel.tr/web/guest/2 adresinden online başvuruda bulunmaları gerekmektedir.


Bu haber 694 kez görüntülendi