Sapanca’da Ses Perdesi Projesine Başlandı

Sapanca Belediyesi ilçedeki önemli bir sorunun giderilmesine yönelik bir projeyi daha hayata geçirmek için start verdi.

Yanık Mahallesi ile Uzunkum Mahallesi arasında ilçemiz merkezinden geçen TEM otoyolu çift taraflı olarak ağaçlandırılıyor. Bu sayede ilçenin otoban kenarında yaşayan vatandaşların otoban gürültüsü kaynaklı rahatsızlıkları giderilmiş olacak. Projeyle birlikte Sapanca Gölü’nün ekolojik dengesini bozan araç egzos atıkları ve karbon emisyonunun göle etkisini de azaltılarak, beden ve ruh sağlığı korunacak, yaşam kalitesi arttırılacak, hava kirliliği azaltılacak ve kent estetiğine katkı sağlanacağını belirten Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, “Ses perdesi projemiz özellikle otoban kenarında yaşayan vatandaşlarımız için önem arz eden bir konuydu. Seçim öncesi bu konuya çözüm bulacağımıza dair söz vermiştik bugün sözümüzü tutmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ses Perdesi sadece halkın gürültü kirliğine çözüm olmayacak aynı zamanda dünyanın sayılı içme suyu olan Sapanca Gölünün TEM otoyolundan geçen araçlardan kaynaklı etsini de azaltmış olacaktır” dedi.

Gold rider tercih edilme sebebi; doğal duvar oluşturmakta kullanılan, rüzgârı kesen, yaprak dökmeyen, istenilen forma sokulabilen ve en önemlisi ses ve gürültü kirliliğini engelleyen özelliğe sahiptir. Sapanca Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekibi tarafından ekimine başlatılan gold rider bitkisinin ekim çalışmalarının devam ettiği belirtildi.