• Sapanca

Sapanca’da “Yaya Önceliği” Konulu Kampanya Başladı


Yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla “Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” sloganıyla 81 ilde eş zamanlı düzenlenen farkındalık kampanyası kapsamında, Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Sapanca İlçe Emniyet Müdürü Aslı Gül İlhan, Sapanca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Ali Köken, Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede ve Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Arkan, okul müdürleri, STK temsilcileri, öğrencilerle birlikte ışıksız yaya geçidini kırmızıya boyadılar.

Bazen sürücü, bazen yayayız ve hayatı birlikte yaşıyoruz

Program öncesinde konuşan Başkan Özen; “Bugün İçişleri Bakanlığımız tarafından uygulamaya konulan bir projenin 81 vilayet ve tüm ilçelerimizde aynı anda faaliyete geçişiyle ilgili bir araya geldik. Malumunuz olduğu üzere 2019 yılı ‘Yaya Öncelikli Trafik’ Yılı ilan edildi. Bugün bu projeyi “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla başlıyor. Ortak yaşamı birlikte inşa edeceğiz. Maalesef yayalar hala kendilerini güvene alarak yaya geçidine adım atıyorlar, bu durumu düzeltmek bizim elimizde. Sürücülerimiz, Karayolları Kanunu hükmü gereğince yaya geçidi ve kavşak noktalarına gelirken hızlarını 30 km’ye düşürmeli. Yayalar her alanı, her noktayı geçiş noktası olarak değerlendirip yoldan karşıdan karşıya geçme refleksini ortaya koyabiliyor bu ciddi bir problem. Yolun her noktası geçiş noktası değil, yaya geçitlerinin varlığı bu anlamda bizlere güç katıyor. Bazen sürücü, bazen yayayız ve hayatı birlikte yaşıyoruz. Hayatın her noktasında olduğu gibi trafikte de birbirimizin haklarına saygı göstereceğiz. Bugün toplumsal farkındalık günü. Kazasız, belasız bir trafik akışı diliyorum” dedi.

Yayalarımız trafiğin bir parçası

Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat,“Yayalarımız trafiğin bir parçası, onların yaya geçitlerinden güvenli bir şekilde geçmesi ve can güvenliği bizim için önem arz ediyor. Özellikle öğrencilerimizin yoğun olduğu okul bölgelerindeki yaya geçitleri hassasiyetimizi bir kat daha artırıyor. Bundan dolayı bütün vatandaşlarımıza ve bütün sürücülerimize bu konuda daha dikkatli ve duyarlı olmalarını diliyoruz” dedi.

Program öğrencilerle birlikte Rüstempaşa Mahallesi Vehbibey Caddesi üzerinde ışıksız yaya geçidinin kırmızıya boyanmasıyla sona erdi.

 


Bu haber 381 kez görüntülendi