• Sapanca

Sapanca’da Yılbaşı Öncesi Çarşı Pazar Denetimi


Sapanca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri halk sağlığını korumak amacıyla yıl boyunca kent genelinde gerçekleştirdiği denetimleri yılbaşı öncesinde yoğunlaştırdı.

Alışveriş yerleri mercek altına

Ekipler, 31 Aralık 2020 ile 3 Ocak 2021 tarihleri arasında Türkiye genelinde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamaları öncesinde yurttaşların yoğun şekilde alışveriş yaptığı alanları mercek altına aldı. Yılbaşı yoğunluğu yaşayan iş yerlerine ani denetim yapan ekipler; hijyen şartlarını kontrol ederek fiyat etiketlerini inceledi. Satışa sunulan ürünlerin depolanma ve raf koşullarını denetleyen Sapanca Zabıtası, şartları uygun olmayan işletmelere uyarılarda bulundu.

Pazar esnafına bilgilendirme

Sapanca Zabıtası, kent pazarlarının yılbaşı nedeniyle gününden önce açılması sebebiyle yoğunluğun olması ihtimaliyle denetimlerde bulundu. Pazar esnafına, Sakarya Valiliği tarafından yayınlanan İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı hakkında da bilgilendirdi. Buna göre, koronavirüs vakalarında yaşanan artış nedeniyle 31 Aralık 2020 saat 21.00’de başlayarak 4 Ocak 2020 saat 05.00’te sonlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı bilgisi verildi.

Halkımızın ve esnafımızın sağlığı bizler için önemli

Sapanca Belediyesi Zabıta Müdürü Suat Balkaya “Kısıtlama öncesi yoğun olması ihtimali ile özellikle semt pazarlarında denetimlerimizi arttırdık. Halkımızın ve esnafımızın sağlığı bizler için önemli” dedi ve kısıtlama süresince lokanta, restoran, pastane, tatlıcı gibi işletmeler hafta içi ve hafta sonlarında 10.00-24.00 saatleri arasında paket servis yapabilecek. Olası yılbaşı kutlamalarının önüne geçebilmek için de kent genelindeki oteller ve konaklama tesislerinde canlı müzik yapılamayacak, saat 22.00’den sonra kayıttan olsa dahi müzik yayını gerçekleştirilemeyeceği bilgisini verdi.


Bu haber 1052 kez görüntülendi