• Sapanca

Sapanca’daki Kurslara 7’den 70’e Katılım


Sapanca Belediyesi ve Sapanca Halk Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa açtığı Kültür Sanat ve Eğitim kurslarına yüzlerce kursiyer katıldı. 19 farklı alanda düzenlenen kurslar, el becerisi geliştirmenin yanında kadınlara aile bütçelerine katkı sağlama fırsatı da sunuyor. 

Geri dönüşüm eğitimlerine ve kodlama kurslarına büyük

Kadınlara, gençlere ve çocuklara yönelik düzenlenen yeni sezon kurslarını, gelen talepler doğrultusunda belirleyen Sapanca Belediyesi, yeni kursiyerler ile sezonu açtı. Kodlama, örgü, ahşap boyama, iğne oyası, takı tasarımı, ebru, amigurumi, dokuma, bez baskı, tel kırma, ev tekstili hazırlama, resim, dekoratif el sanatları, çanta yapımı, sepet, , boncuk işleme, gazeteden geri dönüşüm, seramik, dikiş nakış gibi 19 farklı alanda açılan kurslara kontenjan verildi. Yüzlerce kursiyerin eğitim gördüğü kurslarda; organik ve geri dönüşüm malzemelerinin kullanıldığı eğitimler ve çocuklara yönelik kodlama kursları büyük ilgi görmeye başladı.

Kursiyerler, 7’den 70’e

Belediye tarafından açılan kurslarda eğitim ve sanat kursları yoğun talep görüyor. Açılan kursların kadınların yeteneklerini geliştirmenin yanında aile bütçelerine katkı sağlamalarına da destek olduklarını ifade eden Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, “ Merkezimizde ilgileri yönünde eğitimlere katılan kursiyerlerimiz, ürettikleri ürünleri internet üzerinden ya da çevrelerine satarak ekonomik faaliyette bulunduklarını öğrendiğimizde mutlu olduk. İlerleyen süreçte yapılanların ev ekonomilerine katkı sağlamaları için daha kapsamlı hale gelecek büyük bir projemizi inşallah hayata geçireceğiz. Kursiyerlerimizin yaş aralığı oldukça geniş. İlkokul çağındaki kursiyerlerimizin olduğu gibi torunlarını yetiştirmekte olan anneanne ve babaannelerin olması bizleri mutlu ediyor Tüm kursiyerlerimizin kurslarımıza gösterdikleri ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.


Bu haber 438 kez görüntülendi