• Sapanca

Sapancalı Çocuklar Ödüllerini Aldılar


Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen’in talimatıyla, pandemi sürecinde evlerinde uzun süre kalmak zorunda olan çocukların duygularını ifade etmelerine yönelik düzenlenen yarışma sonuçlandı.

Sapanca Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından koordine edilen. İlçede yaşayan 7-14 yaş arası çocukların katıldığı “Covid-19 ve Çocuk” temalı yarışmada çocuklara hediyeleri verildi. Jüri üyeliğini; Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, Resim Öğretmen Yasemin Samancı, Sapanca İlkokulu Sınıf Öğretmeni Meltem Karabudak, Sapanca Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Emine Tarım,  Sapanca Belediyesi Kültür Müdürü Çağrı Ustaoğlu oluşturan yarışmada çocuklara birbirinden güzel hediyeler takdim edildi.

Duyguların renklenmiş haline şahit olduk

Sapanca İlkokulu Sınıf Öğretmeni Meltem Karabudak, “Sapanca Belediyesi’nin bu dönemde çocukları düşünerek böylesine önemli bir konuyu ele alması, çocukların katılımı için yarışma haline dönüştürmesi gerçekten takdire şayan. Çocuklarımız duygularını hem resmetmiş hem de ödül kazanmış oldular. Birbirinden güzel duyguların renklenmiş haline tüm jüri üyelerimizle birlikte şahit olduk. Katılan tüm çocuklarımızı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Çocuklar düşünen ve kendi fikirlerini ifade eden bireyler olabilmeli

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen,“Pandemi döneminde biliyoruz ki çocuklarımız bu zorlu süreçte çok sıkıldılar. 1 Haziran itibari ile kademeli olarak normal hayata geçiş başlamış olsa da eski düzenlerine dönememiş olmaları biz büyüklerden daha çok çocuklarımızı etkilediğine inanıyorum. Çocuklarımızın dünyasından bu sürece bakmak belki bizlere rehber olacaktır.  Bazen duygular kelimelere dökülemez bazen bir satır bazen bir renkle hayat bulur. Çocuklarımızın dünyasını bu yarışma vesilesiyle hep birlikte görmüş oluyoruz “Covid-19 ve Çocuk” temalı resim yarışmasını çocuklarımız için organize ettik ve çocuklarımızın katılımı bizleri mutlu etti. Çocuklarımızın için bu ve bunun gibi yarışmalar, etkinliklerimiz devam edecektir. Çocuklarımızın düşünen, üreten ve kendi fikirlerini özgürce ifade eden bireyler olabilmeleri için bunun gibi etkinliklerin düzenlenmesi ve bu etkenliklere çocuklarımızın katılmaları önemli. Dereceye giren ve katılım sağlayan tüm çocuklarımızı tebrik ediyor, hayatlarının diğer kısmında her daim başarılı olmalarını canı gönülden temenni ediyorum.” dedi.

Yarışmanın Birincisi Elif Yıldırım

Yarışmada 1’inci olan Elif Yıldırım’a hediyesini Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, 2’inci Olan Tuana Demir’e hediyesini İlçe Millli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, 3’üncü olan Gizem Eylül Doru’ya hediyesini Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Arkan, Mansiyon Ödülü Bilgenur Keleş’e hediyesini Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Mubin Yeni, Özel Ödüllerin sahipleri; Feyzanur Çakıroğlu, Ayşenil Çavuş, Almira Cerit, Elif Zehra Boylu, Nazlı Duru Çavuş’a hediyelerini jüri üyelerinden, Meltem Karabudak ve Çağrı Ustaoğlu takdim etti.

Hediye takdiminin ardından resimler incelendi ve öğrencilerle toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirildi.


Bu haber 1272 kez görüntülendi